Æblekanelsnegle med marcipan
Tid: 1 time og 45 minutter
Styk: 20
Ingredienser:
- 75 g flydende becel
- 3 dl soya mælk (evt. m/. vanilje)
- 25 g gær
- 4 stk æbler
- 3 spsk sukker
- 1 tsk groft salt
- 700 g hvedemel
- 125 g marcipan
- 100 g blødt smør
- 100 g brun farin
- 1 spsk stødt kanel
- 1 portion hvid glasur
Fremgangsmåde:
- Sneglene dekoreres med hvid glasur
- Smelt becel i en gryde og tilsæt mælken og lun til fingervarm.
- Opløs gær i den lune mælk
- Riv 2 af æblerne og bland i
- Tilsæt sukker, salt og ælt hvedemel i lidt ad gangen
- Når dejen er glat og smidig stilles den til hævning i min. 1 time
- Lav remonce: Bland 2 revet æbler, revet marcipan, smør, brun farin og kanel.
- Lav glasur
- Når dejen har hævet rulles den ud i en 40x30 cm rektangel
- Remoncen smøres på. Lad den ene langside være fri for remonce, så den kan lukke op om rullen.
- Rul og skær ca. 20 skiver
- Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve ca. 30 min.
- Bages ved 180 grader ved varmeluft i 25 min. (200 grader i alm. ovn).