Brunkager

Tid: 2 timer og 30 minutter

Styk: 100

Kilde: Farmor

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Sukker, margarine og sirup kommes i en gryde og bringes til kogepunktet
  2. Potasken opløses i kogende vand og tilsættes sukkermassen.
  3. Sukatten skæres i 2 mm små tern, og mandlerne hakkes groft.
  4. Mel, nelliker, kanel, mandler og sukat blandes godt sammen.
  5. Melblandingen røres i sukkermassen, og der røres til det er en ensformig klump dej.
  6. Dejen rulles i 3-4 cm tykke pølser og lægges på køl i et par timer, men meget gerne natten over.
  7. Når dejen er afkølet og fast, skæres der ultra tynde skiver af dejen, og skiverne fordeles på bageplader beklædt med bagepapir.
  8. Kagerne bages ved 160 grader i almindelig ovn i 10-15 min.

Tip: Det er en rigtig god ide at lave dejen dagen før, småkagerne skal bages, så dejen kan køles godt og ultra tynde skiver kan skæres.