Fedtebrød

Tid: 30 minutter

Styk: 80

Kilde: http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1206196/faa-soeren-ryges-opskrft-paa-fedtebroed

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Smør, mel, sukker, kokosmel og hjortetaksalt blandes i en skål til en ensformig masse.
  2. Dejen deles i 6 stykker og rulles til pølser. Der kan med fordel bruges en håndfuld mel på bordet, så dejen er til at håndtere.
  3. Et hold af 3 pølser trykkes med håndfladen ud på en bageplade
  4. Glassuren blandes af flormelis, citronsaft og lidt vand om nødvendigt.
  5. Fedtebrødene bages ved 200 grader i 11-12-13 min (ikke varmluft, én plade af gangen). Det er meget vigtigt at holde øje med kagerne, mens de er i ovnen, da de får hurtigt for meget. Under bagningen kommer der til at lugte af ammoniak i køkkenet, så det er en god ide at åbne et vindue præventivt.
  6. Så snart fedtebrødene er bagt smøres glassuren på, og fedtebrødene skæres i passende skrå stykker, mens de er varme. Brug en god stor kniv. Kagerne serveres direkte.

Tip: Traditionelt smøres fedtebrødene med romglassur, men jeg giver småkagerne et frisk pust med citrus.