Frk. Jensens kanelsnegle

Tid: ikke angivet

Styk: 12

Kilde: Frøkens Jensens kogebog

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Smørret smeltes og hældes i den kolde mælk.
  2. Når smørret, og mælken har en passende temperatur, opløses gærren heri.
  3. Æg, sukker, kardemomme og salt røres i.
  4. Hvedemel røres i til dejen ikke klistrer og er elastisk. Prøv dig frem eller følg opskriftens 750 gram.
  5. Dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  6. Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, rulles den ud til en 40 x 40 cm plade.
  7. Fyldet smøres på, og dejen rulles til en pølse.
  8. Pølsen skæres ud i 1,5 cm stykker og lægges på en bageplade.
  9. Lad dem hæve igen til dobbelt størrelse.
  10. Sneglene pensles forsigtigt med æg.
  11. Bages ved 180 grader ved varmeluft i 14 min. (200 grader i alm. ovn).