Klassisk Lasagne

Tid: 1 time og 30 minutter

Antal personer: 3

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Alle grøntsagerne gøres klar: • Løg og hvidløg hakkes fint • Gulerødder og champignoner rives på den grove side af rivejernet • Peberfrugt hakkes fint
  2. 1 dl olivenolie hældes op i et decilitermål og tilsættes efter opskriften.
  3. Løg, hvidløg og gulerødder svitses i en gryde med lidt olivenolie (fra decilitermålet).
  4. Lidt mere olivenolie tilsættes sammen med tomatpuren, for at brænde tomatpuren lidt af.
  5. De hakkede tomater, ketchup, peberfrugt og champignoner tilsættes i gryden.
  6. Krydderierne tilsættes.
  7. Bouillonterning og vand tilsættes, og der røres godt rundt for at opløse terningen.
  8. Soyagranulat tilsættes og røres godt i.
  9. Den resterende mængde olivenolie tilsættes.
  10. Mens bolognesen simrer laves en bechamelsauce.
  11. Bolognesen smages til med salt og peber.
  12. Lasagnen lægges sammen: *Bechamelsauce, plader, bolognese*. *-* gentages 4 gange. Slut med bechamelsauce. Rasp drysses på og toppes med friskkværnet peber.
  13. Bages ved 200°C varmeluft i ca. 35 min.

Tip: Noget af vandet kan med fordel erstattes af rødvin for en mere dyb smag. For en mere spicy version kan ½-1 tsk stødt chili tilsættes.