Mocca Fragelité

Tid: 4 timer og 40 minutter

Antal personer: 8

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave en portion aquafaba skum
  2. Hasselnødderne ristes på en pande, så skallerne kan nulres af. Hasselnødderne hakkes fint i en food processor/minihakker.
  3. Når aquafaba skummet er færdigt, røres forsigtigt halvdelen af de fint hakkede hasselnødder i. Skummet fordeles nu i 3 bunde. Bundene bages ved 170 grader i 20 min. Bundene tages ud af ovnen, når ovnen er kølet ned.
  4. Smørcremen: Nougaten smeltes i et vandbad. Smør og flormelis piskes sammen til en luftigmasse. Der laves et stærkt espressoshot med kogt vand og instant coffee. Den smeltede nougat og espressoshottet piskes i smørcremen, og der piskes min. 10 minutter.
  5. Når bundene er kølet af lægges kagen sammen. Brug en sprøjtepose med et 2 cm stort hul. [Bund - creme - bund - creme - top]. Der gemmes ca. 1-2 dl creme til at smøre uden på kagen. Kagen stilles på køl i min. 3 timer (gerne til dagen efter).
  6. Når kagen har stået nogle timer smøres resten af mocca cremen på siderne og toppen, og hasselnødderne klistres på. Der drysses med flormelis på toppen (brug en lille si).

Tip: Bundene til denne dessert kan med fordel laves dagene før.