Boller
Tid: 1 time og 30 minutter
Styk: 16
Ingredienser:
- 25 g gær
- 500 ml vand
- 1 tsk groft salt
- 0.5 dl olie
- 1 masse hvedemel
Fremgangsmåde:
- Lun vandet (test med din lillefinger, du må ikke kunne brænde dig på det)
- Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og olie.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og rør det godt sammen. Når dejen bliver hård at røre, bruges klør fem. Dejen æltes med mel, indtil dejen er en glat, elastisk og ensformig klump.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 min.
- Efter hævning formes dejen til 16 boller og sættes tildækket til hævning igen i 30 min.
- Bollerne pensles med vand før de bages.
- Bollerne bages ved 180 grader i 15 min. eller til bollerne er gyldne og lyder hule, når man banker dem i bunden.
Tip: Ønsker man nogle grovere boller, kan der tilsættes 150 g grahamsmel eller havregryn.