Brunkager
Tid: 2 timer og 30 minutter
Styk: 100
Kilde: Farmor
Ingredienser:
- 250 g sukker
- 250 g margarine
- 250 g sirup
- 15 g potaske
- 25 ml kogende vand
- 1 kg hvede mel
- 7 g stødt nelliker
- 25 g kanel
- 50 g sukat
- 125 g mandler
Fremgangsmåde:
- Sukker, margarine og sirup kommes i en gryde og bringes til kogepunktet
- Potasken opløses i kogende vand og tilsættes sukkermassen.
- Sukatten skæres i 2 mm små tern, og mandlerne hakkes groft.
- Mel, nelliker, kanel, mandler og sukat blandes godt sammen.
- Melblandingen røres i sukkermassen, og der røres til det er en ensformig klump dej.
- Dejen rulles i 3-4 cm tykke pølser og lægges på køl i et par timer, men meget gerne natten over.
- Når dejen er afkølet og fast, skæres der ultra tynde skiver af dejen, og skiverne fordeles på bageplader beklædt med bagepapir.
- Kagerne bages ved 160 grader i almindelig ovn i 10-15 min.
Tip: Det er en rigtig god ide at lave dejen dagen før, småkagerne skal bages, så dejen kan køles godt og ultra tynde skiver kan skæres.