Chana Masala
Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
Kilde: https://www.valdemarsro.dk/chana-masala/
Ingredienser:
- 2 stk løg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 3 spsk olivenolie
- 5 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk koriander
- 0.5 tsk kardemomme
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk garam masala
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dåser kikærter
- 0.5 stk grøntsagsbouillon
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 stk frisk koriander
- 1 stk vegansk creme fraiche
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær og riv det fint. Dræn kikærterne og skyl dem.
- Steg løg og spidskommen i en gryde med olivenolien i ca. 1 minut
- Tilsæt hvidløg, ingefær, koriander, kardemomme, gurkemeje og garam masala
- Tilsæt hakkede tomater, kikærter og grøntsagsbouillon
- Rør grundigt rundt i retten og lad den komme i kog. Lad nu retten simre i 20 minutter uden låg.
- Tilsæt sukker. Smag endelig til med salt og peber.
- Server med ris, creme fraiche og friske korianderblade
Tip: Tilsæt 1 stk rød chili hvis retten ønskes mere kraftig