Chili sin carne
Tid: 35 minutter
Antal personer: 5
Ingredienser:
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse baked beans/sorte bønner
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dåse kidneybønner i chilisauce
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk oregano
- 0.25 tsk cayenne peber
- 1 spsk kakaopulver
- 1 tsk salt
- 1 stk frisk chili
- 1 stk rød peberfrugt
- 65 g mørk soyagranulat
- 2 dl vand
- 2 dl rødvin
Fremgangsmåde:
- Løg og hvidløg hakkes fint og svites i lidt olie i en gryde
- Hakkede tomater, bønner, krydderier, kakao og salt tilsættes sammen med resten af olivenolien.
- Chili hakkes fint, peberfrugt skæres i tern og tilsættes
- Soyagranulatet tilsættes sammen med vand og rødvin (rødvinen kan erstattes af samme mængde vand).
- Lad retten simre min. 15 min.
Tip: Server retten med ris og/eller tortillia chips samt guacamole, salsa og neutral soyayoghurt. For at gøre retten ekstra stærk kan der tilsættes stødt chili efter behov eller der kan serveres chilisauce ved siden af. Baked beans kan erstattes med sorte bønner.