Chokoladekage
Tid: 45 minutter
Styk: 1
Kilde: https://miasommer.wordpress.com/2012/05/15/chokoladekage
Ingredienser:
- 300 g hvedemel
- 300 g sukker
- 90 g kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 100 g plantesmør
- 4 dl havremælk
- 1 stk banan
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Så snart kagen er kommet ud af ovnen spredes det resterende hakkede mørke chokolade (50g) ud over kagen og smøres i et jævnt lag så snart det er smeltet
- Bland de tørre ingredienser (hvedemel, sukker, kakaopulver og bagepulver)
- Smelt smørret og tilsæt den til de tørre ingredienser sammen med havremælk og most banan
- Hak den mørke chokolade groft og put halvdelen i kagedejen (50g)
- Hæld dejen i et ildfast fad eller kageform (ca. 20x30cm) og bages ved 180 grader i ca. 30 min
Tip: Der kan eventuelt kommes 100g hakkede valnødder i hvis du ønsker mere tekstur.