Citronkage
Tid: 40 minutter
Styk: 1
Ingredienser:
- 3.5 dl hvedemel
- 2 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0.5 tsk groft salt
- 1 stk økologisk citron
- 1.25 dl soyamælk
- 1 dl smagsneutral olie
- 1 spsk juice
- 1 stk vaniljestang
- 1 portion flormelis
- 3 spsk citronsaft
Fremgangsmåde:
- Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt.
- Riv skallen på citronen og bland i melet
- Pres hele citronen
- Citronsaften blandes med soyamælk, så der i alt er 2 dl.
- Kornene fra vaniljestangen opløses i soyamælken. Olie og juicen tilsættes
- Det våde røres sammen med det tørre.
- Dejen fordeles i en brødform beklædt med bagepapir
- Bages ved 180 grader i 25-30 min el. indtil dejen ikke hænger i en strikkepind
- Pynt kagen med en glasur lavet med citronsaft