Couscous
Tid: 35 minutter
Antal personer: 4
Ingredienser:
- 15 små tomater
- 1 tsk rosmarin
- 1 spsk olivenolie
- 0.5 tsk groft salt
- 1 smule friskkværnet peber
- 2 dl couscous
- 3 dl kogt vand
- 0.5 stk. romanesco blomkål (ca. 200 g)
- 2 stk. forårsløg
Fremgangsmåde:
- Ovnen tændes på 100 grader varmeluft.
- Tomaterne skylles, halveres og kommes i et ovnfast fad. Tomaterne krydderes med rosmarin, olie, salt og peber. De bages i 30 minutter.
- Couscousen kommes i en skål (evt. den skål salaten skal serveres i) og overhældes med kogt vand. Lad det trække i 10 min. og rør derefter med en gaffel.
- Kålen skylles og koges som et helt stykke i 1-2 minutter.
- Forårsløgene skæres i tynde skiver.
- Når kålen er kogt, skæres den i skiver. Nogle af stykkerne bliver lidt store, så de kan have brug for et ekstra snit.
- Når tomaterne er færdige blandes det hele i couscousen. Salaten serveres helst efter nedkøling.
Tip: Retten er bedst, når den er afkølet.