Dhal
Tid: 55 minutter
Antal personer: 4
Kilde: https://www.valdemarsro.dk/virkelig-laekker-indisk-dahl-med-raita/
Ingredienser:
- 200 g røde linser
- 4 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 0.5 dL olivenolie
- 3 tsk gul karry
- 1 spsk spidskommen
- 0.5 spsk stødt koriander
- 0.5 tsk kardemomme
- 0.5 tsk stødt chilli
- 0.5 stk boullionterning
- 500 mL vand
- 2 dåser hakkede tomater
Fremgangsmåde:
- Skyl linserne.
- Pres/hak hvidløg og riv ingefær (fjern skrællen med en teske).
- Varm olien i en gryde og tilsæt hvidløg, ingefær og karry. Svits i 1 minut.
- Tilsæt resten af krydderierne og rør godt rundt.
- Tilsæt linserne, boullionterning, vand og hakkede tomater og lad retten simre under låg i 45 min. Rør ind imellem i gryden og tilsæt evt. vand hvis den bliver for fast.
- Smag til med salt og peber.
Tip: Server retten med ris, frisk koriander, naan brød og hjemmelavet raita.