Falafel
Tid: 45 minutter
Styk: 16
Ingredienser:
- 1 god mængde rapsolie
- 200 g tørrede kikærter (opblødt i min. 8 timer)
- 0.5 dl olivenolie
- 0.5 dl koldt vand
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk soyasauce
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 0.5 stk frisk chili
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 mellemstor gulerod
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk spidskommen
- 1 knivspids smoked paprika
- 1 tsk groft salt
- 1 smule friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
- Kikærterne opblødes i min. 8 timer og skylles herefter før brug. De skal IKKE koges.
- Kikærter og de våde ingredienser blendes sammen.
- Løg, hvidløg, chili og persille hakkes fint. Guleroden rives fint og det hele røres i kikærtefarsen.
- Alle krydderierne tilsættes og røres godt i.
- Smag på farsen om der skal mere salt i eller mere af de forskellige krydderier (spyt ud bagefter!).
- Farsen formes til små deller og steges i olie på en pande. Kan også frituresteges, men er slet ikke nødvendigt.