Fastelavnsboller

Tid: 2 timer og 30 minutter

Styk: 12

Kilde: https://miasommer.org/2012/02/19/fastelavnsboller/

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en gryde eller i en mikrobølgeovn.
  2. Opløs gæren i vandet, tilsæt derefter sukker, vaniljesukker og salt.
  3. Tilsæt smørret og melet lidt efter lidt, og ælt dejen godt.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ½ - 1 time.
  5. Pisk pulverkagecreme med havremælk. Stil cremen i køleskabet.
  6. Når dejen har hævet, skal den æltes igennem og deles i 12 lige store kugler (ca 75 g pr. kugle). Hver kugle rulles ud med en kagerulle, så den ligner en lille pandekage (ca. 15 cm i diameter). På hver "pandekage" placeres 1 stor tsk kagecreme og et stykke mørk chokolade, og efterfølgende lukkes siderne sammen om cremen og chokoladen. Form dem som flotte runde boller.
  7. Lad bollerne efterhæve i 45-60 min. tildækket et lunt sted.
  8. Bollerne pensles med havremælk og bages ved 200°C almindelig ovn i 15-17 minutter, til de er let gyldne.
  9. Lav en glasur af flormelis, kakaopulver og vand. Lav den ret tyk så den ikke flyder for meget ud. Når bollerne er afkølet, smøres de med glasur.