Fedtebrød
Tid: 30 minutter
Styk: 80
Kilde: http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1206196/faa-soeren-ryges-opskrft-paa-fedtebroed
Ingredienser:
- 200 g vegansk smør
- 200 g hvedemel
- 100 g sukker
- 100 g kokosmel
- 0.5 tsk hjortetaksalt
- 275 g flormelis
- 6 spsk lime/citronsaft
Fremgangsmåde:
- Smør, mel, sukker, kokosmel og hjortetaksalt blandes i en skål til en ensformig masse.
- Dejen deles i 6 stykker og rulles til pølser. Der kan med fordel bruges en håndfuld mel på bordet, så dejen er til at håndtere.
- Et hold af 3 pølser trykkes med håndfladen ud på en bageplade
- Glassuren blandes af flormelis, citronsaft og lidt vand om nødvendigt.
- Fedtebrødene bages ved 200 grader i 11-12-13 min (ikke varmluft, én plade af gangen). Det er meget vigtigt at holde øje med kagerne, mens de er i ovnen, da de får hurtigt for meget. Under bagningen kommer der til at lugte af ammoniak i køkkenet, så det er en god ide at åbne et vindue præventivt.
- Så snart fedtebrødene er bagt smøres glassuren på, og fedtebrødene skæres i passende skrå stykker, mens de er varme. Brug en god stor kniv. Kagerne serveres direkte.
Tip: Traditionelt smøres fedtebrødene med romglassur, men jeg giver småkagerne et frisk pust med citrus.