Flødekartofler

Tid: 1 time og 15 minutter

Antal personer: 3

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°C alm. ovn.
  2. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver på et mandolinjern eller lignende. Kartoflerne kan med fordel bevares i en skål med vand i mellem steps'ne for at undgå, at de bliver brune (kartoflerne kan derfor også forberedes i god tid/dagen før).
  3. Løget hakkes fint
  4. Kartofler og løg fordeles i et ovnfast fad og overhældes med fløde og mælk
  5. Drys med salt og peber (og evt. andre krydderier - se 'tip') og vend forsigtigt kartoflerne rundt.
  6. Bag flødekartoflerne i ovnen i 35 min.

Tip: Flødekartoflerne kan krydres efter smag med evt. frisk eller tørret rosmarin eller timian. Retten tager også gerne 1-2 spsk gærflager.