Friske forårsruller
Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
Ingredienser:
- 50 g rød- el. hvidkål
- 25 g risnudler
- 2 spsk olie
- 2 cm ingefær (frisk)
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk sesamfrø
- 1 stk gulerod
- 0.5 stk peberfrugt
- 5 cm agurk
- 1 stk avokado
- 1 stk mango
- 2 spsk peanutbutter
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk limesaft
- 1 cm ingefær (frisk)
- 1 fed hvidløg
- 8 stk rispapir
Fremgangsmåde:
- Kog nudlerne
- Snit kål, hvidløg og ingefær fint
- Varm olien op i en pande og steg hvidløg og ingefær. Tilsæt kål og nudler. Drys med sesamfrø.
- Skær gulerod, agurk, peberfrugt, avokado og mango i 5 cm lange og tynde stave.
- Peanutsaucen: Snit hvidløg og ingefær fint. Bland dem med peanutbutter, soyasauce og limesaft.
- Rispapirene dyppes i lunet vand lige inden brug i 3 sekunder.
- Forårsruller laves ved at fyldet lægges på midten af det opblødte rispapir og bagkanten foldes om, så siderne og til sidst forkanten.
Tip: Peanutsaucen kan bruges som fyld eller dyppelse.