Frk. Jensens kanelsnegle
Tid: ikke angivet
Styk: 12
Kilde: Frøkens Jensens kogebog
Ingredienser:
- 25 g gær
- 2.5 dl mælk
- 250 g smør
- 2 stk æg
- 0.5 dl sukker
- 1 tsk kardemomme
- 0.5 tsk groft salt
- 750 g hvedemel
- 100 g rørsukker
- 3 spsk lys sirup
- 2 tsk kanel
Fremgangsmåde:
- Smørret smeltes og hældes i den kolde mælk.
- Når smørret, og mælken har en passende temperatur, opløses gærren heri.
- Æg, sukker, kardemomme og salt røres i.
- Hvedemel røres i til dejen ikke klistrer og er elastisk. Prøv dig frem eller følg opskriftens 750 gram.
- Dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
- Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, rulles den ud til en 40 x 40 cm plade.
- Fyldet smøres på, og dejen rulles til en pølse.
- Pølsen skæres ud i 1,5 cm stykker og lægges på en bageplade.
- Lad dem hæve igen til dobbelt størrelse.
- Sneglene pensles forsigtigt med æg.
- Bages ved 180 grader ved varmeluft i 14 min. (200 grader i alm. ovn).