Græskarsuppe
Tid: 40 minutter
Antal personer: 3
Ingredienser:
- 1 stk. hokkaido græskar
- 1 mellem løg
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 1 stk. chili
- 1 tsk oregano
- 0.5 tsk spidkommen
- 0.5 tsk koriander
- 0.5 L grøntsagsboullion
- 1 dåse kokosmælk
Fremgangsmåde:
- Skyl græskaret, rens det for kerner og skær det ud i 1-2 cm terninger (behold skrallen på).
- Løg, hvidløg, ingefær og chili skæres i grove stykker og svites et par minutter i lidt olie i en gryde.
- Græskarstykkerne kommes i gryden og svites et par minutter, mens krydderierne tilsættes.
- Grøntsagsboullionen tilsættes (0,5 L kogende vand og 1 boullionterning) og retten for lov at koge i 15-20 min.
- Når græskarene har kogt blendes suppen og kokosmælken røres i. Kog igen suppen i 2 min., smag til med salt og suppen er klar til servering.
Tip: Suppen kan serveres med hakket persille og bagt græskar i tern; 1/2-1 græskar skrælles og bages i ovnen ved 200 grader i 20 min.