Karry med nudler
Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
Ingredienser:
- 4 mellemstore kartofler
- 2 tsk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 stk løg (stort)
- 1 pose tofu
- 1 spsk kokosolie
- 2 tsk panang karrypasta
- 1 pose frosne asiatiske grøntsager
- 2 dåser kokosmælk
- 0.5 stk lime
- 3 plader nudler
- 3 spsk peanut butter
- 1 stk banan
- 25 g cashewnødder
Fremgangsmåde:
- Hak løg i aflange skiver, og hvidløg og ingefær fint. Hak også tofu i små plader.
- Varm en wokpande (eller en gryde) op til høj varme og tilsæt kokosolie. Når olien er varm tilsættes karrypastaen. Tilsæt kort efter ingefær, hvidløg, løg og tofu.
- Fyld en gryde med vand og tænd for varmen for at få det til at koge.
- Tilsæt de frosne grøntsager til wokpanden og rør rundt.
- Efter 5 minutter tilsættes kokosmælken sammen med peanut butter til wokgryden.
- Put nudlerne i gryden med kogende vand og lad dem koge i ca. 3 minutter.
- Halver en lime og pres en halvdel i wokgryden. Rør godt rundt og smag da til med salt og peber.
- Når nudlerne er færdige hældes vandet fra. Bland nu nudlerne i wokgryden.
- Skær bananen i skiver og tilsæt banan og cashewnødder til wokgryden. Bland det hele godt sammen og sluk for varmen. Vent 2 minutter og server.
Tip: Der kan også bruges andre former for karrypasta, fx Massaman eller rød karry.