Klejner

Tid: 1 time og 30 minutter

Styk: 35

Kilde: http://veganskforalle.dk/vegansk-jul-sproede-klejner/

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Riv skallen fra den økologiske citron
  2. Rør hvedemel, majsstivelse, sukker, citronskal, hjortetaksalt, kardemomme, salt og vaniljesukker sammen i en skål
  3. Smuldr margarinen i blandingen
  4. Dejen samles nu først med plantefløde, og herefter med 1 spsk vand ad gangen. Dejen må ikke blive for våd - den skal føles let at ælte (glat og blød).
  5. Stil dejen på køl i 1 time
  6. Gør en bagerist klar med køkkenrulle på til afdrypning. Start med at smelte palminen i en mellem/stor gryde.
  7. Imens palminen smelter og bliver varm æltes dejen sammen et par gange og rulles ud. Herefter skæres dejen ud i ruder, der hver får et snit i midten.
  8. Vrid klejnerne
  9. Når palminen er blevet godt varm koges klejnerne på skift. Sørg for at der er plads mellem klejnerne mens de koger - og kog dem først på den ene side og derefter på den anden side til de er gyldne.
  10. Når klejnerne er kogt færdige lægges de på risten til afkøling.

Tip: Efter endt stegning kan resten af palminen blandes med fuglefrø og hældes ned i et par små beholdere for at lave fuglekugler (husk en snor i hver!)