Klejner
Tid: 1 time og 30 minutter
Styk: 35
Kilde: http://veganskforalle.dk/vegansk-jul-sproede-klejner/
Ingredienser:
- 250 g hvedemel
- 1 spsk majsstivelse
- 60 g sukker
- 1 stk økologisk citron
- 0.25 tsk hjortetaksalt
- 1 tsk kardemomme
- 0.5 tsk salt
- 0.5 stk vaniljesukker
- 80 g margarine
- 7 spsk fløde
- 3 spsk vand
- 1 kg palmin
Fremgangsmåde:
- Riv skallen fra den økologiske citron
- Rør hvedemel, majsstivelse, sukker, citronskal, hjortetaksalt, kardemomme, salt og vaniljesukker sammen i en skål
- Smuldr margarinen i blandingen
- Dejen samles nu først med plantefløde, og herefter med 1 spsk vand ad gangen. Dejen må ikke blive for våd - den skal føles let at ælte (glat og blød).
- Stil dejen på køl i 1 time
- Gør en bagerist klar med køkkenrulle på til afdrypning. Start med at smelte palminen i en mellem/stor gryde.
- Imens palminen smelter og bliver varm æltes dejen sammen et par gange og rulles ud. Herefter skæres dejen ud i ruder, der hver får et snit i midten.
- Vrid klejnerne
- Når palminen er blevet godt varm koges klejnerne på skift. Sørg for at der er plads mellem klejnerne mens de koger - og kog dem først på den ene side og derefter på den anden side til de er gyldne.
- Når klejnerne er kogt færdige lægges de på risten til afkøling.
Tip: Efter endt stegning kan resten af palminen blandes med fuglefrø og hældes ned i et par små beholdere for at lave fuglekugler (husk en snor i hver!)