Knækbrød
Tid: 25 minutter
Styk: 70
Ingredienser:
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1.5 dl hvedemel
- 2 dl grahamsmel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk groft salt
- 2 dl vand
- 1.25 dl olie
Fremgangsmåde:
- Rør alle frø, kerner, mel, bagepulver og salt sammen
- Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen - ja den skal være klistret!
- Læg et stykke bagepapir på bordet, hæld halvdelen af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
- Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir.
- Gør det samme med den anden halvdel af dejen
- Skær dejen ud i passende firkanter med en pizzaskærer
- Bag knækbrødene i ca. 15 min. ved 200 grader
Tip: Drys knækbrødene med birkes, før de bages.