Kokos-karry med kikærter og søde kartofler
Tid: 1 time
Antal personer: 3
Kilde: Kogenbogen: Oh She Glows Every Day
Ingredienser:
- 1 mellemstort løg
- 3 store fed hvidløg
- 4 tsk frisk ingefær
- 2 mellemstore søde kartofler
- 4 tsk kokosolie
- 1 spsk sesamfrø
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk tørret koriander
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse hakket tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 150 g baby spinat
- 1 tsk groft salt
- 1 smule friskkværnet peber
- 1 stk limefrugt
Fremgangsmåde:
- Løg og hvidløg hakkes fint.
- Ingefær skrælles med en ske (prøv det - det virker!) og rives fint.
- De søde kartofler skrælles og skæres i 1-2 cm tern.
- Spidskommen og sesamfrø steges i kokosolie i 1 min. i en gryde.
- Løg og hvidløg tilsættes og steges i nogle minutter til de bliver klare.
- Ingefær, gurkemeje og koriander tilsættes og steges godt sammen.
- Kikærter, hakket tomater, kokosmælk og søde kartofler tilsættes retten. Lad retten simre i 20 min. under låg.
- Skyl spinaten og tilsæt den til retten efter 20 minutters simretid.
- Retten smages til med salt og peber.
- Lime skæres i både og serves i en skål ved siden af. Limesaft er et rigtig vigtig finish til retten.
Tip: Serveres med ris eller bulgur. Hvis du har hele spidskommen frø bruges 1 spsk i stedet for sesamfrø og stødt spidskommen.