Mocca Fragelité
Tid: 4 timer og 40 minutter
Antal personer: 8
Ingredienser:
- 1 portion aquafaba skum
- 200 g hasselnødder
- 0.5 dl kogt vand
- 3 tsk instant coffee
- 250 g smør
- 75 g nougat
- 130 g flormelis
- 1 spsk flormelis (til pynt)
Fremgangsmåde:
- Start med at lave en portion aquafaba skum
- Når aquafaba skummet er færdigt, fordeles det i 3 bunde. Bundene bages ved 170 grader i 20 min. Bundene tages ud af ovnen, når ovnen er kølet ned.
- Smørcremen: Nougaten smeltes i et vandbad. Smør og flormelis piskes sammen til en luftigmasse. Der laves et stærkt espressoshot med kogt vand og instant coffee. Den smeltede nougat og espressoshottet piskes i smørcremen, og der piskes min. 10 minutter.
- Når bundene er kølet af lægges kagen sammen. Brug en sprøjtepose med et 2 cm stort hul. [Bund - creme - bund - creme - top]. Der gemmes ca. 1-2 dl creme til at smøre uden på kagen. Kagen stilles på køl i min. 3 timer (gerne til dagen efter).
- Hasselnødderne ristes på en pande, så skallerne kan nulres af. Hasselnødderne hakkes fint i en food processor/minihakker.
- Når kagen har stået nogle timer smøres resten af mocca cremen på siderne og toppen, og hasselnødderne klistres på. Der drysses med flormelis på toppen (brug en lille si).
Tip: Bundene til denne dessert kan med fordel laves dagene før.