Nemme morgenboller
Tid: 13 timer
Styk: 16
Kilde: Susan
Ingredienser:
- 15 g gær
- 2 tsk groft salt
- 0.5 l vand
- 1 dl yoghurt
- 1 spsk brun farin
- 2.5 dl havregryn
- 3 dl sigtet speltmel
- 7 dl hvedemel
Fremgangsmåde:
- Opløs gær og salt i vandet
- Tilsæt yoghurt, brun farin og havregryn
- Rør speltmel og hvedemel godt sammen. Ælt gerne 10-15 min.
- Lad dejen hæve natten over i køleskabet (ca. 12 timer)
- Næste morgen: Start med at tage bolledejen ud af køleskabet. Læg pizzastenen på en rist midt i ovnen og stil et ovnfastfad med vand i, i bunden af ovnen. Tænd ovnen på 250 grader og lad ovnen varme op i 30 min.
- Bollerne sættes med to skeer på et stykke bagepapir. Lad bollerne hæve 20-30 min.
- Stil bollerne i ovnen på pizzastenen (vær hurtig så dampen ikke fiser ud) og skru ovnen ned på 225 grader. Bag bollerne i 10-12 min. ved varmluft.
Tip: Pynt evt. bollerne med grovvalsede havregryn eller græskarkerner før de bages