Ombygningskage
Tid: 35 minutter
Antal personer: 3
Kilde: https://albertestengaard.dk/vegansk-banankage
Ingredienser:
- 30 g vegansk smør
- 1 stk banan
- 40 g sukker
- 0.25 tsk vaniljesukker
- 0.5 tsk citronsaft
- 50 g hvedemel
- 0.25 tsk bagepulver
- 0.25 tsk natron
- 0.1 tsk groft salt
- 30 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader
- Smelt smøret i mikroovnen eller lille gryde og sæt til side så den kan køle lidt
- Mos bananen i en skål, hvor al dejen kommer til at være
- Tilsæt sukker, vaniljesukker og citronsaft og pisk med el-pisker
- Lav en melblanding: Mel, bagepulver, natron og salt.
- Tilsæt melblandingen lidt ad gangen og pisk til homogen masse.
- Hak chokoladen (og eventuelle valgfrie nødder).
- Tilsæt smørret og vend rundt med en ske.
- Tilsæt chokoladen og vend rundt med en ske.
- Smør en lille kageform med lidt olie eller smør og kom dejen i formen
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 20-25 min.
- Pyntes med glasur og drys
Tip: Der kan også tilsættes 10-15 g hakkede nødder efter eget valg.