Paeretaerte
Tid: 2 timer og 15 minutter
Antal personer: 6
Kilde: Svigermors go-to
Ingredienser:
- 150 g smørblok
- 240 g hvedemel
- 125 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 0.5 tsk stødt ingefær
- 10 g æggeerstatning
- 50 ml vand
- 1 spsk perlesukker
- 5 stk pærer
Fremgangsmåde:
- Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet
- Kom sukker, vaniljesukker og ingefær i
- Lav et planteæg ved at blande æggeerstatning og vand
- Saml dejen med planteægget til en klump og stil dejen på køl i 1 time.
- Mens dejen står på køl smøres en tærteform med smør og pærerne klargøres; halvver pærerne, fjern kernehuset og skræl dem (se evt. 'Tip')
- Dejen deles i to. Hver klump rulles ud, så den passer i tærteformen (Tænd ovnen)
- Den ene udrullet dej lægges i formen som bund.
- Ovenpå bunden lægges de halve pærer, så de ligger hele vejen rundt med spidsen ind mod midten - og en halv pære i midten
- Den anden udrullet dej lægges som et låg ovenpå pærerne. Tryk forsigtigt dejen i kanten og ned omkring pærerne
- Tærten bages midt i ovnen ved 200°C i 35-40 min.
- Tærten pensles med vand eller mælk og drysses med perlesukker
Tip: Tærten kan tilberedes med pærer fra dåse Serveres med flødeskum