Paeretaerte

Tid: 2 timer og 15 minutter

Antal personer: 6

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet
  2. Kom sukker, vaniljesukker og ingefær i
  3. Lav et planteæg ved at blande æggeerstatning og vand
  4. Saml dejen med planteægget til en klump og stil dejen på køl i 1 time.
  5. Mens dejen står på køl smøres en tærteform med smør og pærerne klargøres; halvver pærerne, fjern kernehuset og skræl dem (se evt. 'Tip')
  6. Dejen deles i to. Hver klump rulles ud, så den passer i tærteformen
  7. Den ene udrullet dej lægges i formen som bund.
  8. Ovenpå bunden lægges de halve pærer, så de ligger hele vejen rundt med spidsen ind mod midten - og en halv pære i midten
  9. Den anden udrullet dej lægges som et låg ovenpå pærerne. Tryk forsigtigt dejen i kanten og ned omkring pærerne
  10. Tærten bages midt i ovnen ved 200°C i 35-40 min.
  11. Tærten pensles med vand eller mælk og drysses med perlesukker

Tip: Tærten kan tilberedes med pærer fra dåse Serveres med flødeskum