Phat Thai
Tid: 30 minutter
Antal personer: 2
Ingredienser:
- 200 g bredde risnudler
- 3 spsk tamarind paste
- 3 spsk brun farin
- 0.5 dl kogt vand
- 0.5 stk bouillonterning
- 0.25 tsk chili pulver
- 1.5 spsk soyasauce
- 200 g tofu (firm)
- 1 stor gulerod / 2 små
- 2 stk forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 2 håndfulde friske sugarsnaps
- 50 g peanuts
- 1 stk limefrugt
- 4 spsk olie
Fremgangsmåde:
- Kog 1 liter vand og hæld den over nudlerne i en stor skål. Lad nudlerne trække i ca. 5 min. Hæld vandet fra og skyl nudlerne med koldt vand. Sæt til side.
- Saucen: Tamarind paste, brun farin, chilipulver og soyasauce røres sammen i en lille skål. Boullionterningen opløses i det kogte vand og tilsættes saucen. Sæt til side.
- Tofu presses fri for vand og skæres i tynde skiver. Varm en wokpande godt op med lidt olie i og steg tofuen i 3-4 min. til de er let brune. Tag den stegte tofu af og sluk for varmen igen.
- Gulerod og forårsløg skæres i skrå skiver. Hvidløg hakkes fint. Sugarsnaps skylles (man spiser bælgen).
- Ingredienserne svarer til 2 personer, men hver portion laves for sig. Tofuen og grøntsagerne deles i to, for at gøre det nemt for dig selv, når retten skal lynsteges.
- Peanuts hakkes medium.
- Limefrugten skæres i både.
- Woken varmes godt op, og 2 spsk olie kommes på. Nu tilsættes ingredienserne og husk kun halvedelen. Hvidløg, gulerod og sugarsnaps lynsteges i 1 minutter.
- Nudlerne tilsættes sammen med saucen, og der steges videre i 3 minutter.
- Tilsæt tofu og forårsløg og steg i 1 minut, hvorefter retten lægges på en tallerken, og woken gøres nu klar til næste portion.
- Gentag step 8 til 10
- Retten pyntes med peanuts og limefrugt.
Tip: Kan med fordel serveres med sprøde bønnespirer.