Phat Thai

Tid: 30 minutter

Antal personer: 2

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Kog 1 liter vand og hæld den over nudlerne i en stor skål. Lad nudlerne trække i ca. 5 min. Hæld vandet fra og skyl nudlerne med koldt vand. Sæt til side.
  2. Saucen: Tamarind paste, brun farin, chilipulver og soyasauce røres sammen i en lille skål. Boullionterningen opløses i det kogte vand og tilsættes saucen. Sæt til side.
  3. Tofu presses fri for vand og skæres i tynde skiver. Varm en wokpande godt op med lidt olie i og steg tofuen i 3-4 min. til de er let brune. Tag den stegte tofu af og sluk for varmen igen.
  4. Gulerod og forårsløg skæres i skrå skiver. Hvidløg hakkes fint. Sugarsnaps skylles (man spiser bælgen).
  5. Ingredienserne svarer til 2 personer, men hver portion laves for sig. Tofuen og grøntsagerne deles i to, for at gøre det nemt for dig selv, når retten skal lynsteges.
  6. Peanuts hakkes medium.
  7. Limefrugten skæres i både.
  8. Woken varmes godt op, og 2 spsk olie kommes på. Nu tilsættes ingredienserne og husk kun halvedelen. Hvidløg, gulerod og sugarsnaps lynsteges i 1 minutter.
  9. Nudlerne tilsættes sammen med saucen, og der steges videre i 3 minutter.
  10. Tilsæt tofu og forårsløg og steg i 1 minut, hvorefter retten lægges på en tallerken, og woken gøres nu klar til næste portion.
  11. Gentag step 8 til 10
  12. Retten pyntes med peanuts og limefrugt.

Tip: Kan med fordel serveres med sprøde bønnespirer.