Pizza
Tid: 2 timer og 20 minutter
Styk: 2
Ingredienser:
- 15 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 0.5 dl olivenolie
- 3 dråber citronsaft
- 400 g italiensk hvedemel type 00
- 1 lille dåse tomatpuré
- 2 spsk oregano
- 0.25 portion "ostesauce"
- 3 spsk ketchup
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vand og tilsæt salt, olie og citronsaft.
- Melet røres i. Brug evt. lidt ekstra mel til at forme en klump før dejen stilles til hævning.
- Dejen skal hæve 2 timer tildækket af husholdningsfilm.
- Ovnen tændes ved 250 grader varmluft. Bruges der bagesten skal ovnen tændes i god tid, så stenen kan varmes godt op.
- Når dejen er hævet håndteres dejen ved at tilsætte majsgryn. Dejen deles i to portioner og rulles ud.
- Tomatpuré og ketchup blandes i en skål og smøres på pizzabunden
- Tilsæt ønsket fyld
- Slut af med ostesauce og masser af oregano.
- Pizzaerne bages enkeltvis ved 250 grader i 5-7 min.