Poke Bowl
Tid: 45 minutter
Antal personer: 2
Ingredienser:
- 2 dl ris
- 200 g tofu
- 100 g edamamebønner
- 2 dl avokado
- 1 stk mango
- 2 stk tomater
- 1 stk agurk
- 1 stk peberfrugt
- 2 stk forårsløg
- 1 håndful koriander
- 10 ml soja sauce
- 1 stk lime
Fremgangsmåde:
- Sæt risene til at koge i en gryde, og kog edamamebønnerne efter anvisning i en separat gryde
- Skær tofuen i tern og steg på en pande i olie med salt og peber
- Hak alle de resterende ingredienser i tern eller strimler, og stil til side
- Når risene er kogt færdig, anrettes hver portion på en tallerken for sig, med ris i bunden, grøntsager og frugter i portioner i en ring om midten, og den stegte tofu oven på risene i midten. Drys med forårsløg og frisk koriander.
- Server med soja sauce og lime sprinklet ud over den anrettede portion
Tip: Kog søde kartofler og anret dem ligesom de andre grøntsager, og drys eventuelt retten med lidt sesam- og/eller nigellafrø.