Rødbedebøffer

Tid: 1 time

Styk: 6

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Butterbeans drænes for vand og moses med en gaffel i en stor skål.
  2. Rødbederne skrælles, rives fint og kommes i den store skål.
  3. Løget hakkes eller rives fint. Hvis tiden er til det kan de med fordel steges let på panden i lidt olie inden de kommes op i den store skål. Ellers tilsættes de bare rå.
  4. Ingefæren skrabes/skrælles med en teske og rives fint. Tilsæt til den store skål.
  5. Tilsæt dijonsennep, balsamico, rapsolie, timian, basilikum, HUSK og hvedemel, hvorefter der røres godt rundt.
  6. Rasp tilsættes til rødbedefarsen og der røres grundigt rundt så den bliver til én samlet klump. Tilsæt evt. mere rasp hvis farsen virker for våd. Det kan være man skal helt op på 1 deciliter.
  7. Tilsæt salt og peber. Smag evt. på farsen om den kan bruge mere salt. Men husk man kan altid eftersalte bøfferne, når de er stegt.
  8. En pande varmes op (let til moderat varme) med rapsolie på. Farsen tages op med en spiseske og formes ved at lave en kugle i hænderne som trykkes let flad. Bøfferne lægges på den varme pande og trykkes yderligere flade til de er ca. 1 cm tykke (brug evt. en gaffel). Bøffernes steges langsomt til de er sprøde og gyldne. Når de at blive sorte gør det ikke noget, de smager ikke brændt af denne årsag.