Risotto
Tid: 30 minutter
Antal personer: 3
Ingredienser:
- 2 stk skalotteløg
- 2 spsk olivenolie
- 300 g risottoris
- 100 ml hvidvin
- 1 stk boullionterning
- 900 ml kogt vand
- 150 g svampe
- 100 g asparges
- 50 g frosne ærter
- 100 ml soya fløde
- 4 spsk gærflager
Fremgangsmåde:
- Snit løg fint. Rengør svampe og asparges og skær dem i ½-1 cm stykker.
- Varm olie i en gryde og svits løg til de er let gyldne.
- Tilsæt ris og svits dem let gyldne (2-3 min.).
- Tilsæt hvidvin og rør godt rundt til den er absorberet.
- Boullionterning og lidt kogt vand tilsættes og røres godt rundt. Tilsæt nu lidt af vandet lidt af gangen til al vandet er absorberet.
- Svampe, ærter og asparges tilsættes, når det sidste vand er tilsat.
- Efter 5 min. tilsættes fløde og gærflager.
- Smag til med salt og peber.
Tip: Brug gerne østershatte, kantareller og brune/hvide champignoner. Pynt med frisk persille.