Ristaffel

Tid: 45 minutter

Antal personer: 2

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Risene kan med fordel sættes i blød en halv time før kogning.
  2. Bites opblødes i bouillon i 2-3 min. (bouillonterning + kogende vand)
  3. Æblet skylles og renses for kernehus. Det rives på den grove side af rivejernet
  4. Olien varmes på en pande og karryen brændes af.
  5. Bites tages op af bouillonen (gem bouillonen) og steges i karryen, når den er brændt af.
  6. Tilsæt revet æble og sukker til karryen og lad det stege i nogle minutter.
  7. Tilsæt lidt bouillon, hvis det virker for tørt.
  8. Tilsæt løgpulver
  9. Tilsæt kokosmælken og resten af bouillonen og lad retten småsimre til resten er klart.
  10. Risene sættes til at koge.
  11. Agurk og peberfrugt skylles og skæres i små tern
  12. Champignonerne og broccolien skylles og skæres i tynde skiver.
  13. Cashewnødderne hakkes groft
  14. Bananen skæres i skiver.
  15. Agurk, peberfrugt, champignoner, broccoli, nødder, banan og rosiner serveres i hver sin skål. Alternativt adskilt på et fad.

Tip: Rijsttafel betyder "risbord" på hollandk, og er en hollandsk/indonesisk ret bestående af en masse forskellige små portionsanretninger. Denne ristaffel er en dansk fortolkning af Rijsttafel: Ris, "kylling" i karry og en masse friske grøntsager og nødder som tilbehør.