Ristaffel
Tid: 45 minutter
Antal personer: 2
Ingredienser:
- 3 dl ris
- 75 g soya bites
- 0.5 tsk bouillonterning
- 2 dl kogende vand
- 1 stk æble
- 2 spsk olie
- 2 spsk karrypulver
- 0.5 tsk rørsukker
- 1 tsk løgpulver
- 1 stor dåse kokosmælk
- 0.25 stk agurk
- 1 lille peberfrugt
- 10 små champignoner
- 4 små buketter broccoli
- 1 dl cashewnødder/peanuts
- 1 stor banan
- 1 dl rosiner
Fremgangsmåde:
- Risene kan med fordel sættes i blød en halv time før kogning.
- Bites opblødes i bouillon i 2-3 min. (bouillonterning + kogende vand)
- Æblet skylles og renses for kernehus. Det rives på den grove side af rivejernet
- Olien varmes på en pande og karryen brændes af.
- Bites tages op af bouillonen (gem bouillonen) og steges i karryen, når den er brændt af.
- Tilsæt revet æble og sukker til karryen og lad det stege i nogle minutter.
- Tilsæt lidt bouillon, hvis det virker for tørt.
- Tilsæt løgpulver
- Tilsæt kokosmælken og resten af bouillonen og lad retten småsimre til resten er klart.
- Risene sættes til at koge.
- Agurk og peberfrugt skylles og skæres i små tern
- Champignonerne og broccolien skylles og skæres i tynde skiver.
- Cashewnødderne hakkes groft
- Bananen skæres i skiver.
- Agurk, peberfrugt, champignoner, broccoli, nødder, banan og rosiner serveres i hver sin skål. Alternativt adskilt på et fad.
Tip: Rijsttafel betyder "risbord" på hollandk, og er en hollandsk/indonesisk ret bestående af en masse forskellige små portionsanretninger. Denne ristaffel er en dansk fortolkning af Rijsttafel: Ris, "kylling" i karry og en masse friske grøntsager og nødder som tilbehør.