Syltede rødbeder

Tid: 2 timer

Styk: 1

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Rødbederne koges med skrald på i 50-60 min. i saltet vand (dækkes af vand).
  2. Eddike og sukker koges sammen.
  3. Et rent sylteglas skylles med 1 tsk atamon
  4. Når rødbederne er kogte, skylles de med koldt vand. Herefter smuttes skralden af under det kolde vand i gryden. Rødbederne skæres i tynde skiver.
  5. Rødbedeskiverne, evt. peberkorn, laurbærblade og sennepsfrø kommes i eddike-sukkerlagen og bringes kortvarig i kog. Der slukkes for varmen og der tilsættes 1 tsk atamon.
  6. Rødbederne kommes på det atamonskyllede sylteglas og lukkes med det samme. Afkøles nogle timer før det stilles på køl.

Tip: Peberkorn, laurbærblade og sennepsfrø kan udelades.