Syltede rødbeder
Tid: 2 timer
Styk: 1
Ingredienser:
- 1 kg rødbeder
- 2 tsk groft salt
- 2 dL eddike
- 3 dL sukker
- 2 tsk atamon
- 10 stk peberkorn
- 5 stk laurbærblade
- 1 tsk sennepsfrø
Fremgangsmåde:
- Rødbederne koges med skrald på i 50-60 min. i saltet vand (dækkes af vand).
- Eddike og sukker koges sammen.
- Et rent sylteglas skylles med 1 tsk atamon
- Når rødbederne er kogte, skylles de med koldt vand. Herefter smuttes skralden af under det kolde vand i gryden. Rødbederne skæres i tynde skiver.
- Rødbedeskiverne, evt. peberkorn, laurbærblade og sennepsfrø kommes i eddike-sukkerlagen og bringes kortvarig i kog. Der slukkes for varmen og der tilsættes 1 tsk atamon.
- Rødbederne kommes på det atamonskyllede sylteglas og lukkes med det samme. Afkøles nogle timer før det stilles på køl.
Tip: Peberkorn, laurbærblade og sennepsfrø kan udelades.