Tomatsuppe
Tid: 35 minutter
Styk: 4
Ingredienser:
- 1 kg tomater
- 1 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk frisk chili
- 0.5 dl olivenolie
- 2 håndfulde friske krydderurter
- 1 spsk sukker
- 1 spsk vineddike
- 3 grene timian
Fremgangsmåde:
- Tomater, rødløg, hvidløg og krydderurter skæres og hakkes i grove stykker og lægges i en bradepande.
- Chilien udkernes og skæres i små stykker. Lægges på bradepanden.
- Tomaterne overhældes med olien og krydres med salt og peber.
- Tomaterne bages ved 220 grader i 20-25 min.
- Evt. grene af krydderier fjernes. De bagte tomater kommes i en gryde og blendes.
- Suppen koges i 5 min. og tilsættes sukker og eddike. Smag til med salt og peber.
Tip: Det vigtigste er at krydre suppen godt med krydderurter - både friske og tørrede. Basilikum, persille, timian eller rosmarin er gode valg.