Vegansk spinat og tofu tærte
Tid: 1 time og 20 minutter
Antal personer: 4
Ingredienser:
- 1 stk vegansk tærtebund
- 1 blok (~250 g) tofu
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 250 g brune champignoner
- 1 dl forårsløg
- 1 dl frisk basilikum
- 1 dl soltørrede tomater
- 80 g pinjekerner
- 2.5 dl babyspinat
- 2 spsk gærflager
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk salt
- 1 smule peber
Fremgangsmåde:
- Lav en vegansk tærtebund og sæt den i ovnen
- Put tofu i en food processor og blend indtil den er cremet. Tilsæt en smule plantemælk hvis det er nødvendigt for at få den rigtige konsistens.
- Hak løg, hvidløg, forårsløg og soltørrede tomater fint. Hak champignoner groft.
- Varm en pande godt op og steg løg og hvidløg i olien i et par minutter
- Tilsæt champignoner og salt og steg i 10-12 minutter (indtil det meste af vandet er fordampet)
- Tilsæt krydderier, pinjekerner, soltørrede tomater, spinat og gærflager og blandet det hele godt sammen. Steg indtil spinaten er faldet sammen.
- Tag panden af blusset og bland tofuen i
- Fyld tærtebunden med fyldet i et jævnt lag og bag ved 190°C varmluft i ca. 30 minutter