Zucchini kage
Tid: 40 minutter
Antal personer: 15
Ingredienser:
- 4 spsk vand
- 4 spsk kartoffelmel
- 2 dl neutral olie
- 350 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 0.5 tsk groft salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk stødt kanel
- 1 lille squash (ca. 250 g)
- 100 g drænet yoghurt/fed creme fraiche
- 25 g kokosolie
- 3 dl flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g valnødder
Fremgangsmåde:
- Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft
- Kartoffelmel opløses i vand. Kartoffelmelvandet, olie, sukker og vaniljesukker piskes sammen
- Mel, salt, bagepulver, natron, kanel blandes i en skål for sig og røres efterfølgende i sukkermassen.
- Squashene rives og røres i.
- Dejen fordeles i en bredepande beklædt med bagepapir.
- Kagen bages i 30 min. (170 grader varmluft)
- Topping: Drænet yoghurt, kokosolie, flormelis og vaniljesukker til toppingen røres sammen. Kokosolien skal være blød/flydende.
- Valnødderne hakkes groft.
- Når kagen er afkølet pyntes kagen med topping og valnødder.
Tip: Kagen kan tages til 'next level' ved også at pynte med blåbær.