Nemme morgenboller

Tid: 13 timer

Styk: 16

Kilde: Susan

Billede af opskrift

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær og salt i vandet
  2. Tilsæt yoghurt, brun farin og havregryn
  3. Rør speltmel og hvedemel godt sammen. Ælt gerne 10-15 min.
  4. Lad dejen hæve natten over i køleskabet (ca. 12 timer)
  5. Næste morgen: Start med at tage bolledejen ud af køleskabet. Læg pizzastenen på en rist midt i ovnen og stil et ovnfastfad med vand i, i bunden af ovnen. Tænd ovnen på 250 grader og lad ovnen varme op i 30 min.
  6. Bollerne sættes med to skeer på et stykke bagepapir. Lad bollerne hæve 20-30 min.
  7. Stil bollerne i ovnen på pizzastenen (vær hurtig så dampen ikke fiser ud) og skru ovnen ned på 225 grader. Bag bollerne i 10-12 min. ved varmluft.

Tip: Pynt evt. bollerne med grovvalsede havregryn eller græskarkerner før de bages